Årets Emax-stipendie utdelat

Publicerad: 10 juni 2021

Pontus Lindblom och Ung Företagsamhet Östergötland tillsammans med årets två vinnare Jasmine Jägervigg och Ebba Lundström. FOTO: Norrköpings kommun

Under onsdagen delades årets Emax-stipendie ut till två gymnasieelever i Norrköping: Jasmine Jägervigg från Kunskapsgymnasiet och Ebba Lundström från Lärlingsgymnasiet. Priset delas ut i samarbete med Ung Företagsamhet Östergötland.

Emax är ett evenemang för Sveriges främsta unga entreprenörer, med syftet att ge kunskap, inspiration, nätverk och möjlighet att utvecklas i sitt entreprenörskap. Som mottagare av Emax-stipendiet blir eleven inbjuden att delta på evenemanget som arrangeras för nittonde gången i år av Emax Sverige. Deltagarna får ta del av föreläsningar av inspirerande entreprenörer, fördjupande workshops, stora nätverksmöjligheter och guidning genom hela evenemanget av utbildade coacher.

Under onsdagen den 10 juni delades årets stipendier ut av näringslivsdirektör Pontus Lindblom och representanter från Ung Företagsamhet Östergötland.

- Jasmine och Ebba är två fantastiska ungdomar som visar ett stort driv och motivation i sitt ledarskap: deras intresse för entreprenörskap säkrar näringslivets framtid i Norrköping. Jag är väldigt stolt över att få representera Norrköping vid ett sådant här tillfälle! säger Pontus Lindblom.

Jasmine Jägervigg har tillsammans med sina kollegor i sitt UF-företag tagit fram, producerat och sålt en produkt som minskar mängden plast i Östersjön och bidragit till ökad medvetenhet om vår fragila skärgårdsmiljö.

Ebba Lundström har under sitt år som VD i UF-företaget You Wish, We Fix visat prov på problemlösning och flexibilitet i bemannings- och fixarbranschen i en utmanande tid av restriktioner och social distans.

Vi säger ett stort grattis till årets två mottagare av Emax-stipendiet!

 

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 10 juni 2021