Norrköpings Konstmuseum återöppnar med tre nya utställningar

Publicerad: 1 juni 2021
Maria Friberg: Almost there.

Maria Friberg: Almost there.

Norrköpings Konstmuseum återöppnar för publik fredagen 4 juni, med tre nya utställningar och nyrenoverade lokaler.

– Äntligen får vi möta publiken igen! Våra utställningar visar riktiga godbitar ur samlingen i och med att vi i år firar 75 år på Kristinaplatsen, säger Helena Persson, museichef på Norrköpings Konstmuseum. Självklart fokuserar vi på att alla ska kunna besöka oss på ett säkert sätt så vi begränsar antalet besökare i alla gallerier.

Den 4 juni öppnar Konstmuseet tre helt nya utställningar. I Säsongens bästa! presenteras ca 130 verk ur samlingen inköpta till museet under Aron Borelius tid som museichef 1945-58. Som en blinkning visas på samma våningsplan You Don’t Love Me Yet med ett urval verk inköpta runt 90-talet då Birgitta Flensburg var chef. På nedre plan visas Inre hamnen – platsen och konsten där skisserna för konstprojekten som planeras i Inre hamnens nya stadsdel presenteras.

Förutom de nya utställningarna har Konstmuseet valt att förlänga Bianca Maria Barmen – Det sköra som visar skulpturer i dialog med verk ur museets samling på det övre våningsplanet. Även Ett rum med utsikt där olika fönstermotiv ur samlingen valts ut är förlängd.

– Vi har haft fullt upp under den stängda perioden, lokalerna är uppfräschade och vi har nya spännande projekt igång. Nu är vi väl rustade för att hantera en öppning utifrån en smittskyddsaspekt. Förutom de nya utställningarna kommer vi att åka runt med Krumeluren Pop-Up på olika platser utomhus under sommarlovet för att barn och unga ska få chans att skapa egna verk, säger Helena Persson. Publiken kommer också ha möjlighet att se barnteater i Konstmuseets Skulpturpark under sommaren. Förhoppningen är att komma igång med mer programverksamhet i höst.

Från 4 juni till 31 augusti har Norrköpings Konstmuseum öppet tisdag till söndag klockan 12-16, onsdagar klockan 12 till 20. För mer information om program, se Konstmuseets hemsida www.norrkopingskonstmuseum.se.

  • Säsongens bästa! Museichefen och kritikern Aron Borelius skriver fram en samling: 4 juni – 29 augusti 2021
  • You Don’t Love Me Yet – museichef Birgitta Flensburg och samlingen 1987-2003: 4 juni-15 augusti 2021
  • Inre hamnen – platsen och konsten: 4 juni-26 september 2021
  • Bianca Maria Barmen – Det sköra: 26 september 2020-8 augusti 2021
  • Ett rum med utsikt: 25 april 2020-26 september 2021

 

Kontakt:
Linn Bennich
Titel: Intendent kommunikation, marknadsföring och program
Telefon: 011-152604 / 0730-202604
Mail:

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 1 juni 2021