Kultur- och fritidskontorets verksamheter öppnas succesivt upp

Publicerad: 24 maj 2021

På ett succesivt, smittsäkert och tryggt sätt för både besökare och personal kommer kultur- och fritidskontoret i Norrköping att öppna upp sina olika verksamheter igen från den 1 juni.

De flesta av kontorets verksamheter har varit helt stängda för allmänheten sedan den 31 oktober förra året. Nu när verksamheterna öppnar igen blir det på ett succesivt sätt och med en rad olika anpassningar för att skapa säkra besök ur smittsynpunkt.

Till grund för öppningsbeslutet är Folkhälsomyndighetens lättnader i restriktioner från och med den 1 juni. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Johansson (S) undertecknade beslutet under måndagen.

– Det är glädjande att smittoläget i samhället nu är på en sådan nivå att vi kan känna oss trygga i att på ett säkert sätt öppna våra verksamheter igen, säger Olle Johansson (S). Det är viktigt att vi nu kommer igång med våra verksamheter för att kunna ge Norrköpingsbor och besökare fina upplevelser.

Varje verksamhet har gjort en noggrann och omfattande planering för öppnandet i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner. Bland annat kommer antalet besökare att vara reglerat. Verksamheterna har olika öppningsdatum; dessa samt de olika anpassningarna kommuniceras separat, bland annat på varje enhets webbsajt.

– Jag vet att våra verksamheter inom kultur och fritid har varit saknade då vi fått många frågor om när vi kan öppna. Vi har verkligen fått ett kvitto på att vi behövs! Prioritet för oss nu är att våra verksamheter blir trygga miljöer att vistas i för både personal och besökare, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Kontakt:
Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 0730-20 10 99

Olle Johansson (S)
Titel: ordförande i kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 0730-20 17 20

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 24 maj 2021