Augustifesten 2021 ställs in

Publicerad: 18 maj 2021
Bild på ett scentält

Foto: Norrköpings kommun.

På grund av den rådande pandemin ställs Augustifesten in för andra året i rad. Under nuvarande omständigheter ser Norrköpings kommun ingen möjlighet att genomföra evenemanget.

– Vi vet i nuläget inte vilka restriktioner som kommer att råda i augusti. För att kunna genomföra den Augustifest vi vill behöver vi vara i ett läge utan restriktioner och det känns tyvärr inte realistiskt i sommar. Det är oerhört tråkigt för alla inblandade, men arbetet med att stoppa smittspridningen är i nuläget överordnat och det är viktigt att följa de rekommendationer som finns, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef för kultur, event och fritid på Norrköpings kommun.

Att genomföra Augustifesten kräver lång planering och består av många olika delar och samarbeten. Med hänsyn till alla inblandade, såväl externa arrangörer som företag och föreningar som lägger planeringstid samt resurser på Augustifesten väljer Norrköpings kommun nu att ställa in evenemanget 2021. Det blir andra året i rad som Augustifesten ställs in på grund av pandemin.

– Vi är många som längtar efter Augustifesten och att igen få uppleva en härlig stämning bland människor på gator och torg. Men vi blickar framåt och ger inte upp utan tar nya tag och hoppas på en fantastisk Augustifest 2022 säger evenemangskoordinator Carita Nord Isgren.            

Kontakt:
Carita Nord Isgren
Titel: evenemangskoordinator
Telefon: 011-15 50 15

Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef Kultur, event och fritid
Telefon:011-15 29 08

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 18 maj 2021