Säsongspremiär för Deckarvandring i Emelie Schepps fotspår

Publicerad: 4 maj 2021
Emelie Schepp. Foto: Eva Lindblad

Emelie Schepp. Foto: Eva Lindblad

Den 1 juni är det säsongspremiär för populära ”Deckarvandring i Emelie Schepps fotspår” i Norrköping. I år bjuds deltagarna på ett exklusivt smakprov ur den kommande boken.

Deckarvandringarna går in på sin tredje säsong och intresset har varit mycket stort. Första året deltog närmare 1 200 personer och förra året nästan 450 – trots begränsningarna på grund av pandemin. Många deckarälskare har rest till Norrköping för att få vandra i Emelie Schepps fotspår.

– Det känns spännande att starta upp vandringen igen. Intresset är enormt och det är fantastiskt roligt att så många vill uppleva Norrköping som deckarstad, säger Emelie Schepp.

Den som följer med på den guidade vandringen får lära känna platserna i Schepps succéböcker. Längs vägen får de en inblick både i huvudkaraktären Jana Berzelius Norrköping och i stadens unika industrilandskaps historia.

Deckarvandringarna arrangeras i samarbete med Emelie Schepp och i år bjuds det på ett smakprov ur den sjunde Jana Berzelius-boken som hon planerar att släppa tidigt våren 2022. Och ibland dyker författaren själv upp till deltagarnas stora förtjusning!

Nytt för i år är att Peter Kristensson, som både har skrivit manuset och guidat, tar över vandringarna från Norrköpings kommun.

– Vi lämnar med varm hand över till Peter Kristensson att genomföra deckarvandringarna i egen regi. 2019 gav vi honom i uppdraget att skriva manuset och med honom känner vi oss trygga med att vandringarna får kopplingen till staden Norrköping, med nutid och historia, som var vårt mål från början, säger Viveca Valgren, samordnare av Norrköpings kommuns besöksservice.

Boka din guidning här

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 4 maj 2021