Nu är datumen klara för idrottsfesten Friidrotts-SM 2022

Publicerad: 23 april 2021
Bild från Norrköpings friidrottsarena på Himmelstalundsområdet.

Norrköpings friidrottsarena, Himmelstalundsområdet. Foto: Norrköpings kommun.

Sommaren 2022 kommer friidrotts-SM att hållas på Norrköpings friidrottsarena på Himmelstalundsområdet. Under tävlingarna väntas runt 700 idrottare åka till Norrköping för att göra upp i sammanlagt 36 individuella grenar för både kvinnor och män. Tillsammans ska vi skapa ögonblick av guld – välkommen till idrottsfesten!

Senast Norrköping arrangerade ett helt friidrotts-SM var på Idrottsparken 1906, och nu sluter näringsliv och övriga aktörer upp för att utforma ett minnesvärt evenemang för såväl deltagande som besökare.

I friidrotts-SM som arrangeras av Tjalve IF, kommer flera duktiga lokala förmågor att delta, och tävlingarna kommer förhoppningsvis också att väcka ett intresse för friidrott hos många ungdomar och få nuvarande talanger att vilja satsa vidare.

Tjalve IF har god mästerskapsvana genom att de under de senaste åren arrangerat bland annat inomhus-SM och lag-SM. Dessutom är Norrköpings nya arena välplanerad och uppfyller alla krav friidrottsförbundet har för en SM-arena, vilket ger förutsättningarna att kunna visa upp friidrott när den är som bäst,

Norrköping har tagit emot stafettpinnen och ser fram emot ett stort startfält och en stor publik under mästerskapet som kommer att äga rum 5-7 augusti 2022.

Välkommen!

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 23 april 2021