Årets valborgsfirande i Folkparken ställs in med anledning av covid-19.

Publicerad: 23 april 2021

I linje med regeringens restriktioner har Norrköpings kommun beslutat att ställa in det traditionella valborgsfirandet i Folkparken även i år.

Regeringens restriktioner kring offentliga tillställningar och allmänna sammankomster är ett led i arbetet med att minska risken för smittspridning, och gör för tillfället gällande att max åtta personer får delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Läget i Norrköping är just nu allvarligt, och i den situation som råder är rekommendationen att fira Valborg och andra kommande högtider tryggt genom att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att undvika fester, stanna hemma vid minsta symtom, hålla avstånd och ta personligt ansvar.

För att ändå kunna uppmärksamma högtiden planeras bland annat en musikalisk valborgshälsning med De Geergymnasiet Musik, som kommer att spridas i kommunens digitala kanaler.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 23 april 2021