Fokus på- Swed Handling

Publicerad: 30 mars 2021
Bild med företaget Swedhandlings logotyp på fasaden.

Swed Handlings moderna anläggning ligger på Händelö. FOTO: Swed Handling

Vem kunde ana att en omsättningsökning på närmare 40% kunde vara möjlig ett år som 2020? Det kunde nog inte heller Rickard Andersson på Swed Handling, men det är precis vad de lyckats med. Orsakerna är flera, men delvis beroende av just pandemin.

Främst beror ökningen på att Swed Handling lyckats få nya affärer under året. Många företag har haft mer tid att se över sina samarbeten och leverantörer och det har i ett antal fall gynnat Swed Handling. En annan bidragande orsak till omsättningsökningen var det enorma behovet av handsprit. För att bidra till att lösa detta problem startade de tillverkning av handsprit – och sålde allt de lyckades få fram.

Swed Handling, som tillverkar och distribuerar kemikalier, har sedan starten 1994 arbetat med kunden i fokus.

- Vår målsättning är att vi alltid ska leverera rätt produkter, i rätt tid och hålla en hög servicegrad och flexibilitet – på så vis behåller vi våra kunder, säger Rickard.

Företaget har idag, förutom anläggningen i Norrköping, även en anläggning i Gävle, försäljningskontor i Lund och Malmö, och ett dotterbolag i Skänninge. Planer finns på en ny anläggning i södra Sverige för att på så sätt nå nya marknader.

Navet kommer alltid att vara Norrköping

Företaget har över tid investerat mycket i Norrköping och planerar att göra så fortsättningsvis. Den anläggning de byggde för 10 år sedan på Händelö krävde en stor investering, detta i en osäker tid av bankkriser, men banken trodde på dem och de fick sitt lån. På så sätt kunde de bygga Nordens modernaste och säkraste anläggning för kemikaliehantering. Och den är faktiskt fortfarande den säkraste anläggningen i Norden.

Företaget växer hela tiden och trots att man byggde ut lagerkapaciteten under 2020 måste man nu bygga ut ännu mer. Swed Handling har skrivit ett optionsavtal med kommunen om att köpa en närliggande tomt för att kunna expandera ytterligare och om allt går som det ska står ett nytt lager klart under 2022.

I Norrköping finns 55 av bolagets 70 anställda. Och de nyanställer hela tiden, bara under de senaste åren har man anställt 10 personer. Nu är behovet speciellt inom produktion och lager för att kunna möta den ökade efterfrågan. Den förestående expansionen kommer förstås också innebära fler nyanställningar.

- Vissa yrkesgrupper kan vara svåra att hitta och vi lägger också stor vikt vid att det blir rätt person som anställs – de ska förstå var företaget är och vart vi är på väg. Alla måste förstå och vilja vara med på båten och däri ligger förstås ett ansvar på ledningen i företaget att tydliggöra detta, säger Rickard.

Rickard Andersson ser ljust på Swed Handlings framtid och företaget har satt upp ett långsiktigt mål till 2025 – de ska då omsätta en halv miljard. Om expansionstakten håller i sig når de nog målet redan dessförinnan.

Tips från Swed Handling AB:

  • Ge alltid snabba svar
  • Förstå kundens behov och förväntningar – sträva efter att överträffa dem
  • Lova inte mer än du kan hålla – och leverera det du lovat


Fakta Swed Handling AB:

VD: Rickard Andersson

Adress: Hanholmsvägen 34
Kontakt: info@swedhandling.se 011-248484

Linkedin

Har du också något spännande att berätta?

Hör av dig till britt.forsberg@norrkoping.se 011-151511


Bild med lastbilar.

Från Swed Handlings anläggning sker distributionen mestadels med företagets egna lastbilar.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 10 augusti 2021