Fokus på- Priebe-ScanRig AB (PSRIG)

Publicerad: 16 mars 2021
Teleskoplyftar under Martin Garrix show i Amsterdam.

Här är PSRIG:s teleskopslyftar i nedkört läge under Martin Garrix show på Amsterdam Dance Event (ADE), foto: PSRIG

Efter att ha arbetat en tid som snickare i Norge sa Kim Ekblad upp sig och tänkte ta en paus. Men när en kompis behövde hjälp med ett projekt på Göteborgs stadsteater ställde han upp och det som var tänkt att bli några veckor blev 12 år och senare eget företag i samma bransch.

Kim Ekblads passion för scenteknik höll i sig och när han fick chansen att starta upp Priebe Scenteknik AB år 2015 tog han den.

- Även om det blev många och ibland långa resor det första året har jag aldrig ångrat mig, säger Kim.

Företaget har vuxit kontinuerligt och det som startade som ett enmansföretag har idag vuxit till 10 anställda med en omsättning på 40 miljoner. Den stora expansionen skedde när Priebe Scenteknik och Scan-Rig AB blev ett. Kim Ekblad och Aart Gigengack hade samarbetat under en längre tid och insåg så småningom att det var dags för en fusion av bolagen. Sammanslagningen gav en skjuts i bolagets utveckling som resulterade i både nyanställningar och större lokaler.

Förverkligar visioner

Utifrån kundens tankar och önskemål arbetar PSRIG fram både förslag och budget för att åstadkomma ett så bra resultat som möjligt. Företaget levererar scenteknisk utrustning och installationer till allt från teatrar och arenor till skolor och köpcentra runtom i världen, men det är den europeiska marknaden som är störst. Ett exempel är att de tillverkat och levererat 30 teleskopslyftar till världsartisten Martin Garrix turné.

Men de har förstås även kunder i Sverige. PSRIG är nu på plats i Kiruna där de bygger all scenteknik i det nya kulturhuset, och är på så sätt delaktiga i den stora flytten av stadskärnan där.

Företaget har klarat sig utan stöd under det gångna året, inga permitteringar eller andra bidrag. De gör till och med vinst, även om omsättningen är lägre.

- Vi har inte varit så hårt drabbade av pandemin men visst har även vi haft en nedgång. Nu tycker vi det känns som det börjar lossna lite mer, framförallt i Asien. Idag levererade vi 8 pallar nyproducerad utrusning från Norrköping till Hongkong, säger Kim.

Efter 20 år i branschen är Kim Ekblad tillbaka där allting startade. PSRIG renoverar installationerna i Göteborgs stadsteater – där han först kom i kontakt med branschen.

Tips från PSRIG:

  • Om du tror på din idé – kör!
  • Allt går bara du jobbar hårt
  • Prata med familjen innan start – kanske får de inte se så mycket av dig första tiden
  • Anställ rätt personer – personalen är företagets hjärta
  • Har du inte glöden – gör något annat


Fakta Priebe-ScanRig AB

Ägare: Kim Ekblad och Aart Gigengack

Bransch: Scenteknik/mekanik

Antal anställda: 10

Kontakt: 072-552 18 19, ke@psrig.com

Adress: Norrköping, Malmgatan 18 (Malmö: Kosterögatan 13)

www.psrig.com

(50) Priebe-ScanRig AB (PSRIG): About | LinkedIn

(20+) PSRIG | Facebook

Foton och videoklipp på Instagram

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 10 augusti 2021