Digitalt, kreativt och aktivt sportlov

Publicerad: 19 februari 2021
Barn på en släde i snön iklädd färgglada vinterkläder med ett stort leende på läpparna och armarna upp i luften.

Foto: Mostphotos

Skidåkning, pulkaåkning, pyssel, experiment och digital tipspromenad. Det händer mycket i Norrköping under sportlovsveckan för alla lediga Norrköpingsbarn- och ungdomar. För den som är pysselsugen finns skaparpåsar att hämta på Norrköpings stadsmuseum och lovpåsar på Stadsbiblioteket. Det finns också möjlighet att tävla i både film och konst med Cnema och Konstmuseet.

– Det blir ett annorlunda sportlov i år på grund av pandemin. Våra museer är stängda för fysiska besök liksom Cnema och Stadsbiblioteket men det kommer ändå finnas mycket att göra för alla som är sportlovslediga, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

För den som vill vara utomhus och aktiv under sportlovet är utomhusisbanorna öppna, liksom Yxbacken och många skidspår, pulkabackar och vandringsleder. Stadsmuseet, Konstmuseet, Visualiseringscentret samt Cnema och Stadsbiblioteket erbjuder många spännande digitala aktiviteter. Det blir bland annat en gemensam digital tipspromenad med roliga frågor och priser.

Gratis skaparpåsar och lovpåsar

För den som tycker om att pyssla finns det många digitala aktiviteter. Med Stadsmuseet kan man göra snygga penntroll och armband. För den som inte har material hemma till penntrollen kommer skaparpåsar finnas att hämta gratis utanför Stadsmuseets entré under hela sportlovet. Stadsbiblioteket har satt ihop lovpåsar med böcker och pyssel som finns att hämta i entrén till Stadsbiblioteket.

Konstmuseets Ateljé Krumeluren kommer ge sig ut på stan och låta barnen och ungdomarna göra olika uppdrag. Varje dag läpps en ny uppdragsfilm med anknytning till olika konstverk i stadsrummet på museets Facebook och Youtube-kanalen Ateljé Krumeluren. Den som löser uppdraget kan också skicka in sina bilder och vara med i en tävling där man kan vinna roliga priser. Visualiseringscenter kommer låta barn och ungdomar göra olika experiment. Varje dag släpps en ny film med ett nytt experiment.

På Cnema kan barn i åldern 10-15 år delta i en filmtävling där temat gärna får vara pandemin, men det är inget krav.

Samtliga sportlovsaktiviteter finns att hitta här:
Sportlov i Norrköping

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 19 februari 2021