Stötta lokala näringslivet inför alla hjärtans dag

Publicerad: 8 februari 2021
Bild med kärlekstema, en bukett rosor med en ram av hjärtan. Texten #stöttanorrköping är skriven på bilden.

Näringslivet har ett år av utmaningar bakom sig. Flera företagare har fått testa sin innovationsförmåga för att ha en chans att överleva i pandemins spår. Ibland har det gått vägen men många företag har också fått stänga ner sin verksamhet till följd av restriktioner och begränsningar. Norrköpings kommun kommunicerar nu åter igen kampanjen #stöttanorrköping inför alla hjärtans dag. Kampanjen uppmanar norrköpingsbor att tänka lokalt när det kommer till inköp och stötta näringslivet i Norrköping på ett smittsäkert sätt.

– Den lokala handeln har drabbats väldigt hårt av de restriktioner som råder och behöver stöd för att ens överleva. Från kommunens håll vill vi göra vad vi kan för att underlätta. Genom kampanjen #stöttanorrköping uppmärksammar vi lokala företag och deras anpassningar för att kunna erbjuda trygg och säker handel, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör.

Det finns flera sätt att stötta det lokala näringslivet på ett smittsäkert sätt. På visit.Norrköping listas företag i olika kategorier som erbjuder till exempel take-away, hemkörning eller möjligheten att handla ensam i en butik om man är i riskgrupp.

Påverkan på branscherna inom närinsglivssektorn har varierat under pandemiåret. Detaljhandeln, restauranger, caféer och frisörer mötte effekten av pandemin omedelbart. Genom nya lösningar klarade sig vissa medan andra inte lyckades återhämta sig.

– Det är avgörande med ett dagligt pengaflöde när det kommer till den här typen av verksamheter inom servicesektorn. Pandemin har inneburit en ekonomisk katastrof för väldigt många människor och det är svårt att arbeta igen det stora inkomstbortfallet. Men med nya lösningar har näringslivet hittat nya sätt att möta kunderna men de behöver fortfarande kommuninvånarnas hjälp. Tillsammans kan vi stötta näringslivet i den nya vardagen och fortsätta njuta av vår stad även efter pandemin, säger Pontus Lindblom.

#stöttanorrköping är ett initiativ av Norrköpings kommun och har tidigare kommunicerats under 2020 för att stötta det lokala näringslivet i samband med pandemins utbrott, vid tack-gåvan till kommunalt anställda och inför julhandeln.

Läs mer om #stöttanorrköping här:
#stöttanorrköping

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 8 februari 2021