Ny ljusinstallation till Norrköping Light Festival inför nyår

Publicerad: 29 december 2020
Upplyst körsbärsträd.

Lagom till nyår har Light Festival fått tillskott med en ny installation i form av ett körsbärsträd. Trädet, som kan byta tema och kommer att kunna användas i många sammanhang, representerar i sin första gestaltning hopp och framtidstro.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera den här ljusinstallationen. Den riktar sig till alla norrköpingsbor och besökare för att förmedla hopp om bättre och ljusare tider, vilket passar bra inför det nya året, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.

Körsbärsträdet är just nu uppställt på Tyska Torget vid Rådhuset. Trädet kommer att kunna nyttjas under lång tid och i olika sammanhang som mässor, event och under kommande ljusfestivaler.

– Jag hoppas att många vill göra en alternativ nyårspromenad och på tryggt avstånd från varandra låta sig inspireras av både körsbärsträdet och andra installationer i Norrköping Light Festival. Att för en stund kunna få känna en gnista av hopp inför framtiden betyder ofta mer än man kan tro, säger Louise Flygt. 

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 29 december 2020