Nyårspromenad på egen hand i år

Publicerad: 17 december 2020
Norrköping Light Festival. Foto: Fredrik Schlyter.

Norrköping Light Festival. Foto: Fredrik Schlyter.

Den folkkära traditionen med nyårspromenaden ställer om i år. Under 20 år har nyårspromenaden varit uppskattad med tal och gemensam vandring och lockat drygt 40 000 besökare. Med anledning av de skärpta restriktionerna är det i år inte möjligt att genomföra nyårspromenaden.

I stället rekommenderas promenadsugna besökare att gå Norrköping Light festivals vackra och upplysta slinga, någon gång under jul- och nyårshelgerna. Eller att på nyårsafton promenera en egen rutt med hänsynsfullt avstånd till andra nyårsfirare.
– Nyårspromenaden är oerhört uppskattad av norrköpingsborna, det är en folkkär tradition som lockar många besökare varje år. Det är såklart jättetråkigt att behöva ställa in men vi behöver följa de råd och restriktioner som gäller och hjälpas åt i detta. Vi blickar framåt och ser fram emot att förhoppningsvis kunna ta nya tag 2021, säger Carita Nord isgren, evenemangssamordnare, kultur- och fritidskontoret.

På nyårsafton kommer en nyårshälsning att publiceras på Norrköpings kommuns webbsida och facebooksida där Irma Görtz (S), 1e vice ordförande i kommunfullmäktige, håller tal.
– Alla har vi fått göra stora uppoffringar i år genom att avstå från det vi tycker om och från dem vi håller kära. Nyårspromenaden hade varit ett vackert avslut på ett utmanande år. Men i svåra tider måste man ställa om. I år får en promenad i vår vackra kommun på egen hand, kanske med en vän eller familjemedlem i luren, och på omtänksamt avstånd, representera nyårspromenaden och ett ljusare 2021, säger Irma Görtz (S).

Även julgransplundringen som brukar hållas den 13 januari, kommer att ställas in på grund av rådande pandemi.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 17 december 2020