Hållbar livsstil i fokus under Globala veckorna

Publicerad: 19 november 2020
Översikt av de Globala målen

Översikt av de Globala målen

Årets Globala veckor infaller i år mellan 19-30 november med temat Hållbar livsstil. Vi sätter fokus på hur vi kan bli mer hållbara i vår egen vardag genom de val vi gör kring mat, konsumtion, hälsa, transport, placeringar och mycket mer.

Med anledning av pandemin blir veckorna i år lite annorlunda än tidigare. För att anpassa Globala veckorna till rådande restriktioner erbjuds i stort sett enbart digitala aktiviteter- allt för att minska risken för smittspridning. Under veckorna erbjuds exempelvis digitala föreläsningar, samtal och film.

- I år är det åttonde året i rad som vi erbjuder Globala veckor i Norrköping. Det lokala engagemanget är stort och antalet medarrangörer ökar hela tiden, vilket är jätteroligt. Med anledning av restriktionerna så har vi i år fått ställa om till digitala aktiviteter, ett lite mer slimmat program men ändå många intressanta och spännande event att delta på, säger Karin Faxér på Utrednings- och utvecklingsenheten , projektledare och ansvarig för Globala veckorna inom Norrköpings kommun.

Globala veckorna arrangeras av Norrköpings kommun i samverkan med Svenska FN-förbundet, Studiefrämjandets Framtidsvecka och lokala aktörer i Norrköping för att tillsammans skapa ett ökat intresse och engagemang kring de Globala målen

Vill du veta mer?

Läs mer om vilka aktiviteter som arrangeras under veckorna.

Program Globala veckorna

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 19 november 2020