Tillsammans lyser vi upp Norrköping

Publicerad: 18 november 2020
Bild med texten "Tillsammans lyser vi upp Norrköping!" skriven på.

Bild med texten "Tillsammans lyser vi upp Norrköping!" skriven på.

I en gemensam satsning välkomnas alla kommuninvånare, företag, fastighetsägare, butiker, hotell, restauranger och caféer att vara med och tända sin vinterbelysning samtidigt fredag den 27 november klockan 16.00 för ljus och hopp.

– Ett fantastiskt fint initiativ att tillsammans sprida ljus och hopp i denna svåra tid som vi befinner oss i. Kommunen tillsammans med fastighetsägarna i Norrköping kommer att tända upp sin vinterbelysning samtidigt längs kvarter och handelsplatser och uppmanar alla hyresgäster och norrköpingsbor att också vara med, säger Emma Tördahl, centrumledare Lundbergs Fastigheter.

I samband med att adventsljusstakar och vinterbelysning tänds upp runt om i kommunen kommer också Norrköping Light Festival att invigas. Den första advent tänds också Värmekyrkans adventsljusstake.

– För många av oss har det varit en svår tid. Vi närmar oss jul och vi har levt under en pandemi där många har fått kämpa ensamma, socialt distanserat sig och människor har verkligen ställt upp för varandra. Det här initiativet gör vi för att engagera, visa omtanke, stötta varandra och inge hopp, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.
– Vi uppmanar också alla att dela med sig av sin omtanke på #norrkopinglightfestival, avslutar Louise Flygt.

Satsningen Tillsammans lyser vi upp Norrköping är en del av Norrköping Light Festival. Alla kan vara med och delta med stort som smått, allt ifrån adventsljusstaken i fönstret hemma, på kontoret till större ljusinstallationer i trädgårdar eller på offentliga platser.

Det blir ett startskott för Norrköping Light Festival och en manifestation för ljus och hopp när vi alla behöver det som bäst.

Medverkande fastighetsägare:
Hyresbostäder, Lundbergs Fastigheter, Magnentus, Castellum och Stadsrum.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 18 november 2020