Höstlovet hade en positiv effekt för Norrköpings hotell

Publicerad: 9 november 2020
Vybild över Norrköping.

Vybild över Drottninggatan i Norrköping. Foto: Fredrik Schlyter

Under oktober 2020 har det varit glädjande siffror vad gäller hotellbeläggningen i Norrköping. Benchmarking Alliances oktoberdata visar att Norrköping endast skiljer sig -0,7% jämfört med 2019 vilket i rådande omständigheter med coronapandemin är positiva siffror för hotellen. Siffrorna baseras på hotell som är anslutna till Benchmarking Alliance.

Mycket är tack vare Halloween på Kolmården som i år förlängdes med flera oktoberhelger, samt underhållsstoppet Billerud-Korsnäs som pågick under en vecka i oktober med cirka 800 hitresande personer. Främsta målgruppen som bidragit till gästnätterna under oktober är barnfamiljer och privatresande. Effekterna av de nya restriktionerna som infördes de sista dagarna i oktober har ännu inte visat sig.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 9 november 2020