Inget Musikhjälpen från Norrköping 2020

Publicerad: 3 november 2020

Den senaste tidens ökade smittspridning och de nya skärpta råden gör att Musikhjälpen 2020 behöver ställa om. Det innebär att det inte blir något offentligt arrangemang på Gamla torget i Norrköping som tänkt.

– Det är oerhört tråkigt men det är som det är. Under året som gått har vi haft ett fint samarbete med produktionen och hela tiden skapat nya möjligheter utefter rådande läge men i och med de nya restriktionerna blev det stopp. Vi hälsar Musikhjälpen varmt och hjärtligt välkomna tillbaka till Norrköping när pandemin lagt sig, säger Maria Olofsson, projektledare Norrköpings kommun.

Redan tidigare stod det klart att årets Musikhjälpen i Norrköping skulle bli annorlunda än tidigare på grund av pandemin. Den 29 oktober skärptes Folkhälsomyndighetens allmänna råd i bland annat Östergötland.

– De lokala råd som myndigheterna gick ut med förra veckan, som bland annat gäller Östergötland, innebär tyvärr nya förutsättningar för Musikhjälpens genomförande. För att garantera säkerheten för såväl medverkande som personal ser vi att det mest ansvarsfulla är att flytta Musikhjälpen från en offentlig miljö. Vi hoppas kunna komma tillbaka till Norrköping i framtiden, säger SVT:s projektledare Karl-Johan Paulsson.

Musikhjälpen 2020 kommer alltså att genomföras även om det inte blir i någon offentlig miljö. Det är ännu inte klart varifrån arrangemanget kommer att sändas.

– Vi är stolta över att Musikhjälpen ville komma till Norrköping. När det nu inte blir så i år så är det bra att programmet ändå blir av ett år som inte liknar något annat och där gemenskap, engagemang, omtanke och medmänsklighet är viktigare än någonsin, säger Maria Olofsson.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 3 november 2020