Musikhjälpen kommer till Norrköping!

Publicerad: 4 september 2020
Industrilandskapet i Norrköping, december 2019. Foto: Fredrik Schlyter

Industrilandskapet i Norrköping, december 2019. Foto: Fredrik Schlyter

Norrköpings kommun står som stolt värdstad för Musikhjälpen 2020. Detta under ett år som inte liknar något annat och där gemenskap, engagemang, omtanke och medmänsklighet är viktigare än någonsin.

– Vi är väldigt glada och stolta att få ett evenemang som Musikhjälpen till Norrköping. 2020 är ett unikt år och årets upplaga av Musikhjälpen blir inte likt något tidigare år. Vi är måna om att stötta evenemanget på bästa sätt utifrån de förutsättningar som råder, och ser verkligen fram emot att bidra med såväl engagemang som värme och gemenskap, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.

– Norrköping är en stark musikstad med gedigen erfarenhet av att stå värd för stora evenemang och jag tror att det är många Norrköpingsbor som delar min glädje idag, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Det känns väldigt speciellt att Norrköping får vara värdstad för evenemanget just i år och vi välkomnar Musikhjälpen med öppna armar.

Musikhjälpen 2020 äger rum på Gamla torget vid Industrilandskapet i Norrköping mellan den 14-20 december. Det kommer att bli livemusik precis som vanligt, och besök av både kända och mindre kända personer som engagerar sig i insamlingen. Evenemanget kommer inte att samla större publik än vad rådande restriktioner tillåter och tillsammans med Musikhjälpen kommer Norrköping som värdstad att se till att evenemanget kan genomföras på ett säkert sätt.

– Just nu arbetar vi för fullt med att hitta kreativa lösningar, både digitalt men inte minst vid Gamla torget där glasburen ska stå. Musikhjälpen har en helt fantastisk publik över hela landet, och av erfarenhet vet jag att det lokala engagemanget också kommer att bli väldigt stort på plats här i Norrköping – så Musikhjälpen 2020 har alla förutsättningar för att bli någonting alldeles speciellt!, säger Maria Olofsson, projektledare kultur, event och fritid, Norrköpings kommun.

– Det är i tider som dessa som Musikhjälpen behövs som mest och därför har vi valt att fullfölja arrangemanget även om vi får göra det på lite annorlunda vis, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats. Vår publik är otroligt kreativ och jag är övertygad om att vi kommer att kunna se, höra och känna det lokala engagemanget i Norrköping och det som sker i resten av vårt land genom våra sändningar.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Det är ett insamlingsevenemang som varje år samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Tre kända artister/programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar, vilket motsvarar 6 dagar. Under den tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig för insamlingen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och till stora delar också i SVT 2. 2019 var Västerås värdstad för Musikhjälpen. Temat var ”Sex är inte ett vapen”. Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg programledde när publiken startade nästan 650 000 engagemang och samlade in över 50 miljoner kronor.

Mer information om Musikhjälpen:
Musikhjälpen på Sveriges Radio

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 4 september 2020