Norrköping utsedd till en av Sveriges 10 bästa idrottsstäder

Publicerad: 24 augusti 2021

Bild: Andreas Åsenheim.

Norrköping är Sveriges nionde bästa idrottsstad enlig SVT-sports ranking för 2021. Förra gången Norrköping slog sig in bland de tio bästa var 2016.

Det är elfte året i rad som SVT-sport utser Sveriges bästa idrottsstad. Juryn består till hälften av personal som jobbar med sport på SVT och till hälften av en tittarjury.

Sin bästa placering nådde Norrköping 2016 med en sjundeplats. I år är staden alltså tillbaka bland de tio främsta idrottsstäderna i Sverige.

I motiveringen skriver SVT: ”Dolphins var inte favoriter men vann SM-finalen i fyra raka matcher. Det blev silver till NRK Trojans rugbyherrar. Felix Claar utropstecken i handbolls-VM och ledde Ålborg till CL-final. Parastjärnan Ebba Årsjö vann fem världscupsegrar i alpint.”

Norrköping fanns med på 33 av 50 jurylistor och niondeplatsen är ett rjält kliv uppåt från 2020 då det blev en 18:e plats.

– Jättekul och det visar att Norrköping har både spets och bredd inom många olika idrotter. Det är verkligen något vi ska vara stolta över, säger kommunikationsdirektör Louise Flygt.

Till årets bästa idrottsstad 2021 utsågs Umeå. Det är tredje gången på fyra år som staden tar hem titeln. På andra plats kom Örebro och på tredje plats Göteborg.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 24 augusti 2021