Fokus på- Sport Bemanning

Publicerad: 5 februari 2021
Björn Olsson, Timmy Jacobsson och Marcus Eriksson framför ett hockeymål.

På bilden syns Vita Hästens stolthet och anställd på Sport Bemanning Marcus Eriksson och grundarna Björn Olsson och Timmy Jacobsson. Foto: Fredrik Nilsson, Vita Hästen

Det hela började med en tanke, en idé att spinna vidare på. Kunde man skapa ett företag där man både hjälper idrottare och föreningar och samtidigt bli en samarbetspart till andra företag? Det visade sig vara helt möjligt.

Företaget startade för nästan exakt ett år sedan när grundarna Björn Olsson och Timmy Jakobsson letade sysselsättning till sina hockeyspelare. Grundidén är att ge idrottare möjligheten att kombinera sin idrott med arbete – möjlighet att kunna försörja sig. Det skapar också möjligheter för de viktiga idrottsföreningarna att växa, samtidigt som företagarna får fokuserade, vältränade idrottare som alltid ger 100% för laget och företaget. Alla blir vinnare!

Björn Olsson och samarbetsparten Timmy Jakobsson kompletterar varandra. Björn har drivit flera företag med gott resultat och Timmy har erfarenhet från bemanningsbranschen – gemensamt har de det stora idrottsintresset och viljan att hjälpa idrottare och idrottsföreningar på olika nivåer så att de fungerar ekonomiskt.

De siktade på 10-15 anställda och skaffade ett redovisningssystem därefter – men redan två månader senare var de tvungna att uppgradera systemet – och idag är de 160 anställda i bolaget!

- Att driva företag förpliktigar, har man många anställda har man också ett stort ansvar. Samtidigt ger det stor glädje att se att man verkligen gör skillnad. Vi är glada att vi vågade tro och satsa på idén och tog språnget ut i det okända, säger Björn.

Planer på att växa nationellt.

Coronapandemin har gjort det svårare ekonomiskt för föreningslivet. Den har även skapat utmaningar för Sport Bemanning, dels i form av begränsningar på arbetsplatserna och dels i form av sjukdom. Detta har krävt många sista-minuten-lösningar. Men inget ont som inte har något gott med sig. Tack vare pandemin har fler beställt hem varor via internet vilket skapat fler jobb inom lager och logistik där Sport Bemanning är verksamma.

På kort sikt önskar sig Sport Bemanning ett normalt liv utan Corona, där man kan träffa sina kunder och leverantörer, och där man får publik på matcher och andra idrottsevenemang igen.

På lång sikt hoppas Björn att konceptet ska kunna appliceras i flera av Sveriges städer. Behovet bland föreningarna finns.

- Det är idag svårt för föreningar att få sponsorer och det är svårt för idrottare på lägre nivåer att kunna utöva sin idrott och samtidigt kunna betala sina räkningar. Där fyller vi en viktig funktion, säger Björn Olsson.

Förutom den stora personaltillväxten går Sport Bemanning bra ekonomiskt. Så bra att man kunnat dela ut över 1 000 000 kronor i stöd till Norrköpings föreningar under 2020!

Tips från Sport Bemanning:

- Har du en bra idé – genomför den!

- Jobba vidare på det du brinner för – pröva vingarna – man måste våga för att vinna

Fakta Sport Bemanning

Ägare: Björn Olsson, Timmy Jakobsson

Bransch: Bemanning

Antal anställda: 160

Kontakt:
Hemsida

Facebook
LinkedIn
Instagram

Har du också något spännande att berätta?

Hör av dig till britt.forsberg@norrkoping.se, 011-151511 på näringslivsavdelningen.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 10 augusti 2021