Fokus på- Digitalcap

Publicerad: 21 januari 2021
Ramin Assadi och Daniel Palombo utanför Digitalcap´s kontor i Norrköping.

Ramin Assadi och Daniel Palombo utanför Digitalcap´s kontor i Norrköping. Foto: Digitalcap.

Daniel Palombo började sin karriär tidigt. Redan som 6-åring fick han hjälpa till vid familjens marknadsstånd. Det var där kärleken till försäljning startade! Via ett jobb som stjärnsäljare på ett större företag inom arbetskläder startade han eget inom IT.

Det var många som undrade hur en ung småbarnsförälder skulle ha tid att starta företag inom en bransch han inte kände till. Men är det något som triggar Daniel så är det just det – att bevisa att han kan. Och hans kontaktnät inom arbetskläder visade sig vara till god nytta även i det nya företaget, många av dem är Digitalcaps kunder idag.

Daniel driver sedan tre år företaget tillsammans med Ramin Assadi. Under det senaste året har företaget fått en raketstart och vuxit från två anställda till 12! Och växa är något de tänker fortsätta göra.

De flesta kunder är regionala, men de har även kunder internationellt. Ett exempel är samarbetet med norrköpingsföretaget IBG, där man använder Digitalcaps produkt TimeWinder för att säkerställa arbetsmiljön på Hamads flygplats i Qatar.

Företagets styrka är den garanterade servicen och tillgängligheten, oavsett tidpunkt får du hjälp.

- Uppstår behovet på julafton – ja då löser vi det på julafton, säger Daniel.

Rebeller i IT-världen

De flesta andra IT-bolag är internationella jättar, och Digitalcap ser sig lite som rebeller i IT-världen. De kastar sig gärna med stort självförtroende in i nya projekt och det har visat sig vare en bra strategi – de löser det mesta. Företaget strävar efter att bli det självklara alternativet när man söker en helhetslösning för sitt företag inom IT.

- När du tänker IT ska du i samma stund tänka Digitalcap, hoppas Daniel och Ramin.

Digitalcap anställer många unga, ibland direkt från skolan eller med ett par års erfarenhet, men självklart också seniora personer. Vid anställningsintervjun väger de personliga egenskaperna tyngst.

- Vilja slår talang!, säger Daniel och poängterar vikten av att ha ett driv och kämpaglöd. Utan det spelar det ingen roll hur fina betyg du har om du vill komma långt i din karriär.

Daniel känner också ett starkt behov av att vilja göra nytta på olika sätt och ska därför bland annat driva kommunens projekt UngDrive under sommaren 2021. I detta projekt får gymnasieungdomar prova på företagande under sommarlovet, de får coachning i försäljning och företagande med mera. Och vem kan vara mer lämpad för detta projekt än Daniel Palombo?

Tips från Digitalcap:

  • Var envis och kreativ! Se möjligheter!
  • Räkna med hårt arbete de första åren!
  • Hårt arbete slår talang!
  • Våga vara annorlunda och gör er egen grej!


Fakta Digitalcap

Ägare: Daniel Palombo och Ramin Assadi

Bransch: IT

Antal anställda: 12

Kontakt: 011-124555 info@digitalcap.se

Hemsida

Facebook

Instagram

Har du också något spännande att berätta?

Hör av dig till britt.forsberg@norrkoping.se, 011-151511.

Här presenterar vi varje månad ett par av Norrköpings alla viktiga företag. Denna gång berättar vi om Digitalcap. Hör av dig till oss när du har något speciellt att berätta och som andra företag kan inspireras av!


Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 10 augusti 2021