Information med anledning av coronaviruset, covid-19

Som besökare eller invånare behöver du själv kontrollera vad som gäller för respektive evenemang, aktivitet eller sevärdighet som presenteras på denna webbplats. Tänk på att följa de uppmaningar vi får från folkhälsomyndigheten och hålla avstånd till varandra inom- och utomhus, samt om det är kö i någon kassa eller liknande.

Norrköpings kommun följer regeringens och andra myndigheters rekommendationer och arbetar aktivt för att kommunens verksamheter ska påverkas så lite som möjligt.

Regeringen förlänger de nationella restriktionerna

Under torsdagen den 21 januari 2021 höll regeringen en presskonferens för att meddela att man förlänger de nationella restriktionerna samt inför en del justeringar. Mer information om hur detta påverkar verksamheter inom Norrköpings kommun kommer inom kort.

Läs mer här:
Nyhet, Regeringen förlänger de nationella restriktionerna

Kommunens idrottshallar hålls stängda från och med måndagen den 21 december

Läs mer här:
Nyhet, kommunens idrottshallar hålls stängda från och med måndagen den 21 december

Regeringen skärper de nationella restriktionerna ytterligare

På fredagen den 18 december meddelade Regeringen och Folkhälsomyndigheten att det införs ytterligare nationella restriktioner.

Se Regeringens digitala pressträff:
Digital pressträff den 18 december

  • Alkoholförsäljning förbjuds från och med klockan 20.00 på serveringsställen. Detta gäller från och med den 24 december.
  • Folkhälsomyndigheten sänker maxantalet i ett sällskap på restaurang från åtta till fyra personer. Detta gäller från och med den 24 december.
  • Folkhälsomyndigheten ger besked om att köpcentrum, butiker och gym snarast behöver sätta ett maxantal för hur många som får vistas där på en och samma gång. Trängsel får inte förekomma.
  • Folkhälsomyndigheten förlänger den rekommendation om att gymnasieskolor ska bedriva fjärr- eller distansundervisning till och med den 24 januari 2021.
  • All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.
  • Folkhälsomyndigheten kommer att rekommendera att munskydd ska användas i kollektivtrafik under vissa tidpunkter. Folkhälsomyndigheten kommer att återkomma med detaljer innan ikraftträdande. Ikraftträdande den 7 januari.
  • Alla som kan jobba hemma ska jobba hemma. Regeringen kommer att ge ett särskilt uppdrag till alla statliga myndigheter för att säkerställa att all icke nödvändig personal ska arbeta hemma.

Regeringen inför nationella restriktioner

Tisdagen den 8 december höll Folkhälsomyndigheten en digital pressträff om restriktioner samt allmänna råd inför storhelgerna.

Här kan du läsa en sammanfattning om vad som meddelades under pressträffen.

Beslut om skärpta allmänna råd i Östergötlands län

Under torsdagen den 29 oktober meddelade Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelsen och Region Östergötland att råden i Östergötland skärps. Orsaken är att smittspridningen av coronaviruset åter går väldigt snabbt. Norrköpings kommun anpassar nu sin verksamhet utifrån de lokala allmänna råden.

Här kan du läsa om de åtgärder som görs inom Norrköpings kommun:
Åtgärder inom Norrköpings kommun med anledning av de skärpta råden

För dig som är företagare och näringsidkare:

Information till näringslivet med anledning av skärpta råd

Förbud mot sammankomster på max 50 personer. Från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Beslutet fattades av regeringen 27 mars.

Många företag har infört egna restriktioner vilket betyder att mindre evenemang också kan få många avbokningar. Även om du planerar att arrangera ett mindre evenemang kan det vara bra att fundera kring andra aktörers möjlighet att medverka.

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet.

Just nu kan det vara bra att tänka på att en del evenemang kan ställas in med kort varsel.

Mer information från Norrköpings kommun kring coronaviruset hittar du här:

www.norrkoping.se

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 17 februari 2021