Information med anledning av coronaviruset, covid-19

Som besökare eller invånare behöver du själv kontrollera vad som gäller för respektive evenemang, aktivitet eller sevärdighet som presenteras på denna webbplats. Tänk på att följa de uppmaningar vi får från Folkhälsomyndigheten och hålla avstånd till varandra inom- och utomhus, samt om det är kö i någon kassa eller liknande.

Norrköpings kommun följer regeringens och andra myndigheters rekommendationer och arbetar aktivt för att kommunens verksamheter ska påverkas så lite som möjligt.

  • Barn och vuxna kan delta i lägerverksamhet, cuper, matcher och tävlingar i mindre skala.
  • Motionslopp och liknande idrottstävlingar kan genomföras med max 900 deltagande.
  • Det blir möjligt att besöka nöjesparker och marknader i större utsträckning. Kravet på smittskyddsåtgärder ligger dock kvar för verksamhetsutövaren.
  • Deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar höjs från och med den 1 juli 2021. Det innebär att det blir tillåtet för 50 personer att vistas inomhus om det inte finns sittplatser, och 300 personer om det finns anvisade sittplatser. Utomhus är det tillåtet med 600 personer eller max 3 000 sittande personer.
  • På serveringsställen gäller en reglering på max åtta personer och utomhus finns det inga begränsningar av storlek på sällskap
  • Efter den 1 juli 2021 får restauranger och barer hålla öppet längre än till 22.30. Sällskap ska dock sitta ner och kunna hålla avstånd såväl inomhus som utomhus
  • Utrikesdepartementet avråder just nu från resor till många länder. Oavsett vart du ska resa vilar ett stort ansvar på dig som enskild resenär. Varje resenär behöver hålla sig välinformerad om vilka inresebestämmelser som gäller på resmålet samt för ut- och inresa. Du kan läsa mer om vad som gäller hos Utrikesdepartementet och hos Folkhälsomyndigheten.

Mer information från Norrköpings kommun kring coronaviruset hittar du här:

www.norrkoping.se/coronaviruset

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 29 september 2021