Second hand

Är du nyinflyttad och inser att du är i behov av nya prylar men samtidigt har en begränsad ekonomi? Ingen fara, du kan vara lugn. Här hittar du några av stans bästa second hand ställen där du kan göra kap som värnar om både miljön och plånboken.

En fräsch butik med ett stort och blandat utbud. Här kan du även köpa fika från Spira Norrköping, ett socialt företag som arbetar för att få kvinnor som av olika anledningar befinner sig långt från arbetsmarknaden, att närma sig en sysselsättning.

På Myrornas second hand-butik kan du hitta allt från modern stil och design till vintage. Butiken har två stora våningar med saker för både ditt hem och din garderob.

Hos Erikshjälpen hittar du det mesta till ditt hem, samtidigt som du bidrar till Erikshjälpens arbete för att skydda barns rättigheter världen över.

Stadsmissionen har ett stort utbud och drivs av personer som av olika skäl inte kommer in på arbetsmarknaden. Här kan du alltså göra bra val både för miljön och dina medmänniskor.

På Hela människan second hand kan du både fynda och ta en fika. Dessutom bidrar du till att människor i utsatta livssituationer kan få hjälp med bland annat mat och kläder eller en meningsfull sysselsättning.

Vill du tipsa om ett ställe?

Har du ett ställe som du vill tipsa om? Vi uppdaterar hemsidan regelbundet så tveka inte på att skicka in dina tips till kommunikation@norrkoping.se

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 23 juni 2022