Bli student

Att bli student är alltid lite fyllt av förvirring. Vad ska man plugga, vart ska man bo? Kanske flyttar du hemifrån för första gången och kanske har du inte ens hört om Linköpings universitet eller staden Norrköping tidigare. Den här sidan är till dig som känner igen dig i detta och syftar till att ta bort lite av den förvirringen. Finns det fler saker du undrar över så har vi flera flikar om hur det är att bo och leva i Norrköping, bläddra runt och kolla in det!

Film gjord av Jennifer Wennström och Tobias Pettersson. Gemenskap, puls och vacker natur. Det är några av de saker som lyfts fram i den film som två tidigare studenterna vid Campus Norrköping skapat. Filmen skapades på uppdrag av Norrköpings kommun, med syfte att skildra vad som utmärker Norrköping som studentstad.

Utbildningar i Norrköping

Linköpings universitet, ett av landets främsta lärosäten, erbjuder innovativa utbildningar vid fyra olika campus. Campus Norrköping, som grundades 1997, har idag världsledande forskningsmiljöer inom organisk elektronik, visualisering, migration och bygglogistik. Här kan du bland annat studera till lärare, ingenjör eller välja en utbildning inom medicin, vård, logistik, kultur och design.
15 april är sista anmälningsdag till höstterminen 2020 för utbildningar vid universitet och högskola.

Funderar du på att ansöka till en av Linköpings universitets utbildningar?

Läs mer om ansökan och antagning här

Vill du veta mer om LiU:s utbildningar? Klicka på utbildningsprogrammen nedan eller besök liu.se/utbildning

Bostäder

Korridorsboende, studentrum med pentry eller egen lägenhet? Om du vet var du ska leta och vad du letar efter så är Norrköping långt ifrån omöjligt att få en härlig bostad i.

Här hittar du en lista på stadens hyresvärdar.

Hyresbostäder

Ställ dig i kö här så fort som möjligt! Desto högre köpoäng du har - desto större möjlighet har du att få en bra lägenhet. Hyresbostäder har inte bara lägenheter utan även studentboenden. Studentlägenheter finns i olika prisklasser, du kan bo i ett rum i korridor där du delar kök och allrum med andra, eller i egen lägenhet med toalett och kokvvrå. Studentkorridor är ett bra sätt att knyta kontakter tidigt och programöverskridande.

Läs mer på hyresbostader.se

En lista på stadens hyresvärdar hittar du här. Ett tips är att göra en intresseanmälan på flera olika sidor och tacka ja till att få mail när bostäder som passar dig blir lediga. Vissa sidor har även regeln att du måste logga in en gång i halvåret annars försvinner dina köpoäng, så håll koll på det! Det finns även facebookgrupper som kan vara bra bli medlem i, där lägenheter sökes, bytes och uthyres, ibland för kortare tid. Har du ingen bostad när du börjar studera kan detta vara ett sätt att få ett korttidsboende!

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 29 december 2021