För näringslivet

Näringslivet i Norrköping genomsyras av dialog, prestigelöshet och gemensamma mål om tillväxt i starkt samarbete med den offentliga sektorn. Här finns både bredd och spets, stora arbetsgivare och teknisk framkant. Här finns också möjlighet att engagera sig i, och bygga på, sitt nätverk.


Vårt unika läge gör oss till ett av Sveriges bästa logistiknav och vi har ett näringsliv fullt av verksamheter och människor som inspirerar varandra. Här finns en modig innovationstradition med en visualiseringsforskning i världsklass, framstående universitet, science parks och globala industriföretag. Du som företagare har möjlighet att ta del flera nätverk som hjälper dig och ditt företag att ta nästa steg i utvecklingen.

Här har vi samlat en lista på tillgängliga nätverk.

Besöksnäringen i Norrköping

Besöksnäringen är en starkt växande bransch som skapar värdefulla arbetstillfällen och bidrar till att stärka kommunens attraktivitet. Kommunfullmäktige har beslutat att från och med maj 2019 är ansvaret för besöksnäringen fördelad på näringslivsavdelningen,
kommunikationsavdelningen och kultur- och fritidskontoret. I oktober 2020 beslutade kommunfullmäktige en Strategi för besöksnäringen i Norrköping.

Här kan du läsa mer om Besöksnäringen i Norrköping

Artikelserien Fokus på- möt Norrköpings näringsliv

Norrköping växer och människor och företag utvecklar staden tillsammans.
Här finns spännande utbildningar, forskning, jobbmöjligheter och ett rikt
kultur- och nöjesliv. I artikelserien Fokus på berättar vi mer om företagen och människorna bakom verksamheterna i Norrköpings näringsliv.

Här kan du läsa artiklarna

Yrkeshögskola

Funderar du på att skola om dig eller vidareutbilda dig?

Yrkeshögskolan är utbildningar som bygger på den faktiska teori och praktik som krävs på arbetsmarknaden och där chansen att få jobb efter avslutade studier är stor. Utbildningarna inom YH är tänkta att täcka kompetensförsörjningen lokalt eftersom behovet redan är kartlagt av utbildningsleverantörerna och det finns både korta och långa utbildningar.

Utbildningarna tas fram i samarbete med företagen i näringslivet som behöver anställa, som även sitter med i styrelsen och garanterar praktikplatser. Nio av tio som går YH-utbildningar i Norrköpings kommun får fast jobb efteråt!

Det finns 72 YH-utbildningar inom pendlingsavstånd från Norrköping, varav nio i Norrköping, främst inom logistik och byggledning.

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 18 februari 2022