Aktiviteter

Oavsett om du föredrar kulturella eller mer fartfyllda aktiviteter har Norrköping mycket att erbjuda. Inne i stan kan du strosa runt bland museer, gå på en IFK-match eller varför inte gå på stand-up en kväll? Om du istället tar dig en bit utanför innerstan kan du njuta av all vacker natur som omger Norrköping. Här har vi samlat några av de bästa tipsen.

Kultur & historia

Ett stenkast från Campus ligger den vackert belägna biografen Cnema. Här kan du och dina vänner se på film för en billig peng i en mysig lokal.

Ståhl Collection i Yllefabriken är en perfekt aktivitet en regnig dag. Konstutställningen är privatägd och har ett fokus på samtidskonst från både svenska och internationella konstnärer.

På Konstmuseet hittar du en av Sveriges främsta konstsamlingar inom modernism och samtidskonst. Museet har dessutom en vacker och grönskande skulpturpark och en stor grafiksamling.

Utmed Strömmens blanka vatten ligger Norrköpings pampiga konserthus. Hit kommer kreatörer från hela världen och uppträder, allt från stand-up, musikaler och artister.

Kulturkvarteret Hallarna erbjuder det mesta inom kreativitet och kultur. Här samlas bland annat musik, dans och teater där ledorden är “landa, ta plats och utforska”. Här hittar du också deras veganska restaurang Puck ‘n’ Roll.

Mitt i Industrilandskapet i den pampiga byggnaden Strykjärnet ligger Arbetets museum. Museet fokuserar på mänskliga berättelser istället för föremål - med utgångspunkt att varje människas liv är värt att berätta om i ord och bild.

Sport & utomhusaktiviteter

Har det varit en lång dag med oändliga föreläsningar? Eller behöver du bara ut och röra på dig? I Norrköping finns flera bra utomhusgym, framförallt i Himmelstalund och Vrinneviskogen.

I vackra Folkparken finns det massor av aktiviteter, framförallt under sommaren. Du och dina vänner kan testa allt från volleyboll, frisbee- och minigolf eller kanske bara njuta av en picknick i grönskan.

Vrinneviskogen är ett vackert naturreservat som erbjuder allt från motionsspår, utegym och minigolf. Helt klart värt ett besök för den naturintresserade.

Här kan du och dina vänner utmana er i en mängd olika aktiviteter. Testa på olika höghöjdsbanor eller varför inte åka linbana över Sörsjöns blanka vatten?

Om du bor i Norrköping är det dags att bli en Peking supporter. Ta med vännerna till Parken och njut av pulsen, och något gott att dricka såklart.

Om du gillar basket är det Norrköping Dolphins som gäller. Klubben är en av dom främsta inom den svenska Basketliga och de kan garantera en rejäl matchstämning.

På racketstadion hittar du tennis, badminton, bordtennis, boule och padel på ett och samma ställe.

Sugen på fler aktivitetstips?

Vill du tipsa om ett ställe?

Har du ett ställe som du vill tipsa om? Vi uppdaterar hemsidan regelbundet så tveka inte på att skicka in dina tips till kommunikation@norrkoping.se

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 23 juni 2022